Coaching

Herken je dit?

  • Het lukt me slecht om veranderingen in mijn team door te voeren.
  • Ik maak afspraken met mijn medewerkers en vervolgens doen ze het weer gewoon op hun eigen manier.
  • Hoe kan ik succesvol onderhandelen?
  • Ik heb het gevoel veel zelf en alleen te moeten doen anders komt er toch niets van terecht. 
  • Ik heb het idee dat mijn persoonlijke en/of professionele ontwikkeling stil staat. 
  • Ik ben overspannen geweest en ben bang in dezelfde valkuilen te stappen.

Coaching maakt je bewust van hoe problemen in stand worden gehouden en welk aandeel van jezelf is en wat van de ander (je leidinggevende, de bedrijfscultuur, je (ex-)partner). Samen met je coach leer je je te richten op de ontwikkeling van jouw potentiële kwaliteiten die zowel op werk als privé van pas komen.

Je voert doelgerichte acties uit waarmee je stagnerende ontwikkelingen weer op gang brengt. Coaching wordt dan ook steeds meer ingezet als een vorm van individuele scholing en ontwikkeling.

Werkwijze 

In een intakegesprek stellen we samen vast wat je coach vraag is en wat een haalbaar doel is. Dat doel maken we meetbaar zodat we ook aan het einde van het traject kunnen vaststellen of je je doel bereikt hebt.

Gemiddeld zijn er zo’n 8 à 10 gesprekken nodig om een coach vraag te kunnen beantwoorden. Een coach traject heeft een gemiddelde looptijd van twee tot drie maanden.

Het kan zijn dat gedurende het hele coach traject nieuwe vragen opkomen. In overleg kan een traject dan verlengd worden of kan in een vervolgtraject een nieuwe coach vraag aan de orde komen. ootonoom coacht in Amsterdam en omgeving.
 
Per uur betaal je € 125,- (ex. 21% BTW).

Teamcoaching

In teamcoaching kunnen verschillende thema's centraal staan: wat maakt ons een team? Welke rol heeft ieder teamlid? Wat missen we in ons team en wat hebben we misschien te veel? Ervaren we dezelfde successen en problemen? Op welke processen hebben we invloed en op welke niet?

Teamcoaching kan variëren van één dagdeel tot meer dagdelen, afhankelijk van het thema.

Voor meer informatie over deze in-company training kun je met mij contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Loopbaancoaching

ootonoom is gespecialiseerd in loopbaancoaching. Om goede keuzes te maken voor de toekomst kijken we samen eerst terug naar je loopbaan tot nu toe. Wat waren je pieken en dalen en hoe ging je daar mee om? Wat heb je onderweg laten liggen of kom je steeds weer tegen? Wat wil je opruimen voordat je een volgende keuze maakt?

Vervolgens formuleren we samen hoe je toekomst er over 3 of 5 of 7 jaar uit ziet en welke concrete stappen nodig zijn om daar te komen.

Gemiddeld zijn 6 gesprekken voldoende om voor jezelf een helder toekomstbeeld te creëren met zicht op de concrete stappen die nodig zijn om daar te komen.

Dilemma-coaching

Je krijgt een aanbod voor een andere baan, moet je dat aanbod aannemen, wat lever je ervoor in, wat krijg je ervoor terug?
In jouw werkcontext botsen jouw principes met die van de organisatie. Wat zijn je opties en welke optie past uiteindelijk het beste bij je?
Je wil de overstap maken van werken in loondienst naar het werken als zelfstandige maar blijft maar op twee gedachten hinken. Hoe weet je of je de juiste keuze maakt?
Je hebt jezelf een project op de hals gehaald, maar gaandeweg zie je er steeds minder heil in, ga je door of trek je de stekker eruit?

Bovenstaande vragen creëren dilemma’s, volgens de Dikke van Dale een toestand waarin tussen twee wegen die beide bezwaren opleveren een keuze gemaakt moet worden.

Door middel van een vierfasen-aanpak loods ik je door je dilemma heen. Je zet de voor- en nadelen op een rij, ontrafelt de betekenis die je hieraan geeft en je ontwikkelt nieuwe opties die je ervoor in de plaats kunt zetten. En uiteindelijk maak je je keuze.. Als laatste onderdeel formuleer je een actieplan zodat je na dit dagdeel ook doelgericht met je keuze aan de slag gaat.

Dilemma-coaching neemt een dagdeel in beslag (3 uur). De kosten voor een dagdeel bedragen € 375,- (ex 21% BTW). 

Voor meer informatie over deze in-company training kun je met mij contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ervaringsverhalen

'Ik was van kinds af aan gewend om mezelf afhankelijk te maken van anderen, vooral te doen wat zij wilden of juist het tegenovergestelde. Het komt op hetzelfde neer: je bent niet meer in contact met je eigen behoeften. Gedurende het coachtraject heb ik verschillende tools gekregen om als volwassene te acteren. Daarmee bedoel ik:  je uiten in het hier en nu, je grenzen kennen, vertrouwen hebben in jezelf en waar je voor staat, dat je zonder angst, nuchter met hart en hersenen kunt opereren en nee kunt zeggen zonder daar een schuldgevoel van te krijgen.'
Kaja, 48 jaar, coördinator facilitaire zaken

'Ik heb door het coachtraject geleerd om beter om te gaan met werkdruk in stressvolle periodes. Ik ben veel meer gaan relativeren en heb geleerd dingen los te laten die ik toch niet kan veranderen. Ik leer nog steeds beter mijn grenzen te bewaken, teveel aan opdrachten terug te geven en op het juiste moment afstand te nemen van mijn werk. Dit resultaat heb ik mede aan Audrey te danken. De rust die ik nu uitstraal is ook mijn leidinggevende opgevallen en kwam zelfs ter sprake in mijn laatste jaargesprek. Als een positieve ontwikkeling uiteraard. Ook maak ik nog vaak gebruik van een aantal van de inzichten en tips die Audrey mij aangereikt heeft. Met name als ik in oude patronen dreig te stappen, weet ik nu ook andere opties in te zetten en blijf daar ook mee oefenen.'
Helena, 46 jaar, senior projectmanager en hoofd bedrijfsvoering, Universiteit van Amsterdam

'Audrey stelt goede vragen. De coaching heeft mij zo handvatten geboden voor een realistische inhoudelijke afweging van het werk. Daardoor is het duidelijk meer dan ‘timemanagement’. De coaching heeft opgeleverd dat ik mij bij alle werkzaamheden ook verplaats in (de noden van) de ander en dan bedenk: doe ik het nu, straks, of nog later. Daardoor kunnen sneller vragen beantwoord worden en taken doelgericht worden afgehandeld en verlies ik steeds minder energie. Het werken wordt daardoor lichter en leuker.'
Robert, 47 jaar, universitair docent

‘Met veel tevredenheid heb ik een coachingstraject gevolgd bij Audrey Peters. Het traject heeft mij geholpen een beter inzicht te krijgen in mijn huidige situatie en een pragmatische kijk te ontwikkelen op de toekomst. Ik heb nu scherper in beeld waar mijn valkuilen en motivaties zitten, wat ik wil bereiken de komende tijd en hoe ik dit het best kan aanpakken.’
Simon, 34 jaar, medewerker onderwijsadministratie

'Audrey heeft in korte tijd inzicht gegeven in steeds terugkerende problemen op mijn werk. Door haar helderheid en openheid raakte ik heel snel gefocust en gingen onze gesprekken ook heel snel de diepte in. De gesprekken waren vaak confronterend, bijzonder en effectief. Ik heb beter inzicht gekregen in situaties en doordat mijn zelfkennis is toegenomen weet ik beter hoe te handelen in lastige situaties. Met een gezonde dosis lef heb ik al snel stappen gezet om confrontaties aan te gaan in plaats van deze te vermijden. Soms nog moeilijk? Ja best wel, maar ik ben zo tevreden als ik dan toch maar weer een nieuwe stap op mijn eigen pad heb gezet!'
Mary, 57 jaar, international student advisor

'Het coachtraject was een mooie manier om professioneel en persoonlijk te groeien. De concrete winst is dat mijn leerdoelen grotendeels bereikt zijn en dat we handvatten hebben ontwikkeld waar ik zelf mee verder kan. Audrey weet in een veilige sfeer te confronteren, mee te denken en te complimenteren. Haar kennis en toepassing van Transactionele Analyse vond ik tevens van grote waarde'.
Mieke, 26 jaar, docent en coördinator

'Audrey heeft me tijdens een dagdeel 'Dilemmacoaching' geholpen met het in kaart brengen van mijn vraagstuk: ondernemen of in loondienst blijven. Door de juiste vragen te stellen, scherp terug te kaatsen en gedachten te ordenen heb ik nu een duidelijk overzicht van de voors en tegens en kan ik verder aan de slag.'
Suzanne, 29 jaar, communicatie- en marketingmedewerker