Een doel-arme dag

Sinds een paar maanden reserveer ik elke dag minstens 20 minuten voor een mindfullness oefening. In het begin voelde dat als ‘moeten’ maar inmiddels verheug ik me op dit moment van de dag en als de tijd het toelaat maak ik er 40 minuten van. Ik doe dit via een app op mijn mobiel en na een oefening krijg ik via deze app een tip voor de dag. Afgelopen zondag was dat: ‘laat vandaag eens wat doelen los’. Meestal vergeet ik de tip in de loop van de dag maar deze bleef hangen: voor een doener zoals ik is dit gelijk zo’n beetje de grootste uitdaging die er bestaat. Positief ingesteld als ik ben, zag ik ook ruimte want er stond niet ‘heb vandaag geen doelen’ maar ‘laat vandaag eens wat doelen los’. Die uitdaging durfde ik wel aan.

Ik bedacht me wat ik vandaag allemaal op het programma had staan. In het midden een lange lunch met twee vriendinnen op een zonnig terras, ’s avonds nog een skype-afspraak met een andere vriendin, maar daarvoor, -tussen en –na toch wel behoorlijk wat doelen die ik mezelf had gesteld. Goed, de badkamer schoonmaken, ramen op het balkon lappen en nog een paar van die dingen: geen probleem, trok ik zo een streep doorheen. Mijn huiswerkopdracht voor de cursus creatief schrijven: die maakte ik af, dat verhaal had ik kant en klaar in mijn hoofd en hoefde er alleen nog maar uit. Dan mijn plan om de vijf kilometer naar de lunchafspraak te wandelen en ook weer terug: wilde ik eigenlijk ook niet opgeven. Nog steeds herstellende van een heupblessure zit mijn hardloopschema flink in het slop en lijkt wandelen de enige optie om nog een beetje in conditie te blijven alhoewel ik dat eigenlijk ook niet iedere dag moet doen. En wat bleek: ook onderweg kun je je doel nog loslaten. Na een kilometer wandelen vond ik het namelijk wel mooi genoeg, ben ik omgedraaid om vervolgens met de auto naar het terras te rijden.

En dan deze blog. Al drie maanden op rij staat er elke maandag een nieuwe blog op mijn website. Ook al heb ik op zondagavond soms nog geen idee waar ik over ga schrijven, op maandag is er steevast iets nieuws te lezen. Kan ik dat doel voor een keer loslaten? Vooruit, één dag uitstel moet lukken… Dus voor deze ene keer pas op dinsdag te lezen.